ОФТАЛМОЛОГИЯ

В Тел Авив Медицински център се лекуват пациенти с голямо разнообразие на очни заболявания и визуални патологии и се извършват годишно над 1600 операции на очите.

Медицинският център предоставя комплексни офталмологични услуги за лечение на следните заболявания:

oftalmologia1

*Ретинални и стъкловидни заболявания – Нови методи за лечение на ретинална дистрофия

    *Катаракт

    *Детски очни заболявания и страбизъм

    *Патология на роговицата и предната камера на окото

    *Глаукома

    *Неврофталатични заболявания

    *Патология на орбита и окулпластика

    *Възпаление на окото

Методи за пластична и реконструктивна хирургия се използват за лечение на заболявания на ретината и стъкловидното тяло, включително диабетна ретинопатия, увеит, отлепване на ретината, и флаш плаващ сянка, както и отлепване на ретината и сълзи.

Детската офталмология предоставя висококачествена, специализирана медицинска помощ за деца с широка гама от очни заболявания и разстройства.

 

Дегенерация на ретината

Нови методи за лечение на ретинална дистрофия

oftalmologia2

 

Дистрофия на ретината

Нервната тъкан на ретината, чувствителна към светлина, преобразува образите в нервни импулси. Мозъкът, който получава тези импулси, създава картини. Така че виждаме великолепни снимки на нашия свят, наслаждавайки се на безкраен брой цветни нюанси . Когато изведнъж видите снимката вместо ясен тъмен, размито, размазване, и пред  очите е воал, това означава – започна отлепване на ретината. Ретината започва да “умирa”, визията рязко намалява. Какво трябва да направя? Необходимо е спешно да се обърнете към офталмолога.

Възрастовата дистрофия на ретината е основната причина за загуба на централно зрение при хора над 60-годишна възраст. В целия свят честотата на възрастните пациенти се увеличава всяка година. Особено в западните страни, където расте броят на дългата челюст. Смята се, че до 2020 г. в Съединените щати тази болест ще засегне около 20 милиона пациенти.

Заболяването засяга макулата (жълто тяло) – централната част на ретината, която е отговорна за по-голяма яснота , с оглед, разграничението на цвят, четене, шофиране, като се разграничават фините детайли на обекти и другите функции на очите, които се нуждаят от ясна визия.

Две форми на ретинална дистрофия могат да бъдат разграничени:

Първата форма: Клетъчният слой под ретината е повреден – клетките на пигментния епител на ретината. Тази форма се нарича “суха”.

Втора форма: Формират се нови нестандартни кръвоносни съдове, кръвната плазма започва да прониква през стената на новообразуваните съдове. Депозитите на липиди и холестерол се натрупват под  ретината, което води до рязък спад на зрението. Тази бързо прогресивна форма на загуба на зрението се нарича “мокър” ексудативно откъсване.

Резултатът от ексудативната форма е образуването на суб-ретинален белег. Това води до разрушаване на ретината и необратима загуба на зрение.

Може да се приеме, че 10-20% от пациентите, страдащи от “суха форма” на ретиналната дистрофия, ще страдат от “мокра форма” на по-късен етап от живота.

Нови лечения

През последните години е разработено напълно ново лазерно микрохирургично устройство, което да облъчва фокуса на образуването на нови кръвоносни съдове. Устройството позволява да се облъчва фокусът на ретината с голяма точност, без да се засягат околните тъкани. Мястото на дегенерация на ретината се облъчва за 4 минути. Комплексната терапия с лекарствени продукти в комбинация с локално бета лъчение подобрява зрението. 68% от пациентите са подобрили зрението си само при едно такова лечение.

 

Последните проучвания, проведени в Mедицински център Тел Авив , показват много добри резултати от такова лечение.

Друг метод за лечение на ретиналната дистрофия, който понастоящем се разработва, е лекарство от ново поколение, което лекува болестта, засягайки нейната генетична причина. Това лекарство се нарича Bevasirinad. Той прониква в клетките, предотвратява активирането на гени, които кодират протеин. Новият медикамент блокира производството на хормон, който причинява растежа на кръвоносни съдове с лошо качество. Може би благодарение на това лекарство ще бъде напълно възможно да се спре “мокрия период” на дегенерация на ретината.

Свържете се с нас: е-mail: info@ilrefua.com; tel.: +972 545854740 ( за предварителен разговор на български език)

Личната информация, останала на сайта, е строго поверителна и не се предава на трети страни.