ГРЪДНА ХИРУРГИЯ

Водещи хирурзи  провеждат коронарните байпас операции на сърцето при пациенти, страдащи от заболяване на коронарните артерии, което не е за лечение с  лекарствена терапия или ангиопластика, но  изисква хирургична намеса. Тези операции се извършват с помощта на апарат за изкуствено кръвообращение  или  без него – на работещо сърце, и са предназначени за увеличаване на притока на кръв към сърдечния мускул.

Хирурзите в Израел имат  дългогодишен опит в  операциите на сърдечните клапани. В повечето случаи е възможно да се коригира  засегната клапа. Резултата се  но контролира  по време на операцията .  Коригиране на клапан понякога е възможно само чрез протеза. Анализ чрез ехокардиография, извършена от специалист кардиолог, позволява прякото наблюдение на експлоатираните  клапани, както и оценка на тяхното функциониране.

Повечето пациенти с придобит сърдечен порок  или обратното миокардна исхемия, страдат  също от  цилиарна  аритмия.

Цилиарната  аритмия често причинява умора, задух а понякога и сърдечна недостатъчност. При някои пациенти, в резултат на този неритмичен пулс се образуват тромби  в кръвоносните съдове към сърцето. Частиците на тези кръвни съсиреци, влачени от кръвния поток може да достигнат мозъка или други органи и да причинят сериозни нарушения, а дори и инвалидност.  Нашите лекари предлагат решение на този проблем чрез хирургична процедура  MAZE (лабиринт) – създаване на даден електрически поток, който спира опасното  нарушение на ритъма. Те замразяват  границата на потока  с помощта на специална техника и по този начин  се постига  възстановяване на ритмичен пулс почти при  всички пациенти.

Широк спектър от операции, за лечение на вродени сърдечни дефекти се извършва с участието на специалисти от детската кардиология   и детската реанимация .

Много успешно се извършват  сърдечни трансплантации на хора, страдащи от  терминална сърдечна недостатъчност.

В допълнение на операциите на сърцето  нашите лекари извършват различни операции в гръдната кухина. Използвайки най-съвременни методи, за отстраняване на тумори на белия дроб, гръдната кост и тимусови жлези, работейки в тясно сътрудничество с  лекари   пулмонолози,   специалисти по онкология и радиология и нуклеарна медицина.

Хирургичното намаляване на белите дробове се явява като метод за терапия на емфизем , което нашите хирурзи предлагат на пациентите с оглед на подобряването на „качеството на живот.“ В резултат на тази операция се  засилват спирометрическите проценти, увеличава се преносимостта на физическата активност и се намалява  недостига на въздух.

С най-напредналите технологии, които съществуват днес, се провеждат  най-сложните операции на аортата в гръдната кухина,  на  аневризъм  ексцизия с последваща подмяна на отдалечени участъци на възходящата и низходяща аорта на синтетичните съдови протези. Тези операции се извършват с опазването на гръбначния стълб и други вътрешни жизненоважни органи. В случай, че аортния  аневризъм  е извън гръдната кухина се извършва  в сътрудничество със сърдечно-съдови хирурзи.

Сърдечно-съдовите  хирурзи   имат богат опит и го използват успешно при лечението на тежки  травми на сърцето, аортата и белите дробове. Провежда се рехабилитация  на пациентите, а  след това  в продължение на няколко години  следят за тяхното сьстояние.