НЕВРОХИРУРГИЯ

Хирургично лечение на неоплазми на централната нервна система, вродени заболявания, последствия от травми. Прилагат се най-новите техники, като например: невронавигация, използването на интраоперативни MRI (NMR), операционни микроскопи.

В неврохирургичните  операционни се провеждат краниотомии, стереотаксически   биопсии, имплантация на микроелектроди . Хирургия на менингиоми, тумори на турското седло, акустични невриноми. Провежда се катетеризация на CSF басейни за интратекално вьвеждане на  химиотерапевтичните  препарати.

Сьвместно с отоларинголози  се извършват операции за отстраняване на  неоплазми на вътрешното ухо.Oперативно лечение на гръбначния мозък и периферните нерви.При пациенти с невроваскуларни лезии,   включително аневризьм и съдови тумори, се използват интракраниални , интраартериални тромболизи, селективна eмболизация и интракраниални химиотерапии за пациенти от всички възрастови групи, включително новородените.

Хирургично лечение на болестта на Паркинсон и торзионна дистония. Използват се методи за дьлбоко вътрешно мозъчно стимулиране  (DBS), както и премахване на патологиите от радиочестотните методи (RF).

Неврохирургията е едно от приоритетните направления в развитието на израелската медицина и се счита за една от най-добрите в света .Специализирани в лечението на неопластични заболявания на мозъка и нервната система опитните лекари с най-високата квалификация работят тук, обучени в най-добрите изследователски центрове на света и постоянно обменят опит с чуждестранните си колеги

nevrohirurgia1

Неврохирургичните отделения са оборудвани с най-модерно медицинско оборудване и най-новите технологии – като neyronavigatory, които се използват за сложни операции на мозъка, устройства за проучвания интраоперативно МРТ- (MRI), както и оборудване за интраоперативно електрофизиологичен мониторинг по време на операциите на гръбначния мозък и периферната нервна система.

Най-високото ниво на лечение привлича хиляди пациенти от цял ​​свят, много от които са въпрос на живот и смърт. Всяка година извършваме повече от 1000 неврохирургични операции! Не е преувеличено да се отбележи, че се извършват и най-сложните неврохирургични интервенции.

Нашите неврохирурзи са специализирани в следните области:

 

*Невронкология – хирургия за отстраняване на тумори на главата, шията и черепната основа

*Оперативно лечение на наранявания на главата и наранявания на гръбначния мозък

*Лечение на аневризми и съдови патологии

*Иновативна минимално инвазивна хирургия на хипофизната жлеза (операцията се извършва изключително през носната апертура)

*Оперативно лечение на дефекти и аномалии на гръбначния мозък и гръбначния стълб

*Хирургия всички сегменти на гръбначния мозък – отстраняване на междупрешленните дискове протеза засегнати гръбначния определяне операция на гръбначния стълб

*Ендоскопска хирургия и ендоскопска хирургия с подкрепата, по-специално при лечението на тумори в мозъка вентрикулите и хидроцефалия на

*Шунтиране в хидроцефалия

*Хирургични интервенции на брахиалния плексус и периферните нерви

*Лечение на тежка епилепсия с или резекция електрод имплантиране (например, стимулатор на блуждаещия нерв)

*Лечение на болестта на Паркинсон, дистония и други двигателни заболявания, използващи дълбока мозъчна стимулация (GSM)

*Неврохирургия интервенция с определянето на функционалната карта на мозъка (по-специално епилепсия и вътрешни мозъчни тумори), което позволява да се отстрани повредената мозъчна тъкан, без да засяга здрави тъкани.

*Стереотактична радиохирургия за лечение на мозъчни тумори и артериовенозни малформации (AVM)

 

За лечението на мозъчни тумори се използва уникална neuronavigation система, новаторски технологии (като стереотактична радиохирургия) и най-новите диагностични методи (включително триизмерно моделиране на мозъка). След щателни диагностични изследвания (CT, MRI, PET, и т.н.), които да помогнат на неврохирурга да се визуализира активност на мозъка, съдови промени, степента на развитие на тумора, неговия размер, метастази и т.н., да получи подробен план на операцията за отстраняване на тумор в мозъка. Операциите се извършват с помощта на специални неврохирургични електронни микроскопи и компютърни системи за навигация (триизмерна визуализация в реално време на тумори). Чрез тази radiosurgical интервенция се извършва с максимална точност и без увреждане на жизненоважни области на мозъка, а рискът от усложнения е сведена до минимум.

 

За лечение на мозъчни тумори се използва:

 

*Микрохирургично отстраняване на мозъчни тумори

*Радиохирургично отстраняване на мозъчни тумори

*Радиационна терапия (лъчетерапия) с употреба на лекарства и някои видове рентгенови лъчи или   йонизираща радиация за спиране на туморния растеж

*Химиотерапевтично разрушаване на туморни клетки от тумори

*Радиотерапия, използваща различни навигационни томографски системи за едновременно унищожаване на тумор от различни ъгли

 

За лечението се привличат и водещи специалисти в сродни области – neurooncology, радиолози, рентгенолози, пластични хирурзи, физиотерапевти и т.н., което позволява да се създаде комплексен персонализиран план за лечение за всеки пациент. Благодарение на широкото използване на минимално инвазивна техника продължителността на болничния престой и следоперативно възстановяване са сведени до минимум и пациентите имат възможност възможно най-скоро да се върнат към нормален живот.

Педиатричната неврохирургия е специализирана в решаване на проблеми, като например вродени малформации, хидроцефалия, тумори на мозъка и  гръбначния мозък.

nevrohirurgia2

 

Микрохирургична реконструкция на периферните нерви

 

Микрохирургическа реконструкция на периферните нерви се изпълнява, при увредени нерви на сплит раменната периферна нервна система, щети, причинени в случай на пътно-транспортни произшествия или инциденти, спортни травми, огнестрелни рани и шрапнели. В допълнение към горните наранявания, отделението е специализирано да извършва операции за отстраняване на тумори на периферните нерви, също така в детската (педиатрична) микрохирургия.

Лечението в израелските медицински центрове е възможност за получаване на висококачествена медицинска помощ от специалисти от международно ниво. При нас ще се почувствате в надеждни ръце!

Важно е да се отбележи, че разходите за лечение са значително по-ниски в сравнение с американските болници, Канада, Германия и други страни на най-високо ниво на лечение и максимален комфорт.